Werken bij Gebr. Pothuizen Culemborg

Specialisatie in een familiebedrijf

Er zit nog een Pothuizen in transportbedrijf Gebr. Pothuizen in Culemborg, vertelt logistiek manager Janno van Aalst. “Rob Pothuizen is directeur, zijn opa en ooms zijn de oprichters.” Portret van een familiebedrijf.

 

Van Aalst begon 32 jaar geleden bij Gebr. Pothuizen. “Eerst opgeleid tot bijrijder, later werd ik chauffeur. Ik had af en toe commentaar op de gang van zaken hier, totdat de eigenaars zeiden: als je het zoveel beter weet, kan je het misschien zelf doen. Vandaar dat ik nu de operatie mede leid.” Zijn lange staat van dienst is typisch voor het bedrijf, vertelt Van Aalst. “Het heeft te maken met de schaal en de aard van de onderneming, we hebben 37 auto’s, veelal bakwagens, maar ook combi’s en trailers. We zijn een team van 48 mensen die elkaar bij de voornaam kennen, elke week op vrijdag wat samen drinken en in huis zijn opgeleid. Voor de formele scholing werken we samen met STL. Dienstverbanden hier zijn lang. Ik zit al 32 jaar samen met mijn collega Rini Pothuizen op kantoor en we doen dit dagelijks met veel plezier.”

Gebr. Pothuizen doet wat anderen niet kunnen, stelt Van Aalst. “Vracht van A naar B brengen kan iedereen, daar zit geen goede marge op. Wij hebben ons dan ook gespecialiseerd in meubeltransport. Van fabrikanten naar winkels bijvoorbeeld. Wij distribueren wat hier wordt aangeleverd. Maar we leveren ook bij mensen thuis af en monteren meubels ter plekke. Dat vraagt een apart soort vaardigheid, en ook een goede fysiek.”

Ook projectinrichters, van winkels of kantoren, weten de expertise van de mensen van Gebr.Pothuizen te vinden. “We werken veel voor Ahrend Gispen, ik denk dat wel veertig procent van ons werk van die opdrachtgever komt. Dat betekent ook internationaal rijden,.” In Nederland rijdt Gebr. Pothuizen met vaste schema’s op vaste afleverdagen. “Daar stellen ook de klanten prijs op.”

“In de projectinrichting verzorgen we veel transport van gebruikte meubels. Die worden dan bijvoorbeeld bij een gespecialiseerd bedrijf voorzien van nieuwe bureaubladen en we brengen ze weer weg. Hergebruik neemt grote vormen aan. Daarnaast zijn we begonnen met distributie van goederen voor de zorg, verzorgingshuizen bijvoorbeeld.”

Meld je aan

Ben jij op zoek naar een leuke baan en wil je snel aan de slag? De komende jaren is er veel werk te verzetten in de logistieke sector. Dus ook voor jou liggen hier volop kansen!

Meld je dus aan voor ons online platform & app.

Gebr. Pothuizen BV

 Plantijnweg 1,

4104 BC Culemborg

0345 512 324

Vacatures

Je ziet hier alle vacatures van dit bedrijf. Als je niets ziet, dan zijn er momenteel geen vacatures.