In de logistiek Gelderland
search

Reachtruckchauffeur

Als reachtruckchauffeur ben jij koning(in) van het magazijn. Met je reachtruck verplaats en stapel je zware goederen, vooral op plekken met weinig manoeuvreerruimte. Je laadt en lost en assisteert bij andere magazijntaken: producten ontvangen en controleren, voorraad beheren, orders voorbereiden, … Je rapporteert aan de warehousemanager.

Wat is een reachtruckchauffeur?

Vraag je je af wat een reachtruck is? In ieder geval geen heftruck. Een reachtruck is compacter en daardoor ideaal voor kleine ruimtes. Bovendien is de ‘mast’ van de reachtruck verder in de hoogte uitschuifbaar dan die van een heftruck. Daardoor vind je reachtrucks dikwijls terug in magazijnen met hoge stellingen. Een laatste verschil met de heftruck is dat je als reachtruckchauffeur dwars op de truck zit.

Om met de reachtruck te mogen rijden, moet je een reachtruck-opleiding hebben gevolgd. Een reachtruckcertificaat geldt als bewijs van je opleiding.
Het takenpakket van een reachtruckchauffeur is uiteenlopend:

  • reachtruck besturen
  • goederen veilig verplaatsen
  • producten stapelen
  • in smalle ruimtes manoeuvreren
  • volgens kwaliteitsprocedures en veiligheidsvoorschriften werken
  • producten ontvangen en controleren
  • goederen inventariseren
  • orders voorbereiden
  • voorraad beheren

Als reachtruckchauffeur krijg je vaak de kans om te groeien in je werk. Door extra opleidingen of cursussen breid je je expertise uit naar de bediening van andere (hef)voertuigen, bijvoorbeeld een heftruck.

Meer weten?

Als je meer wilt weten over een functie als heftruckchauffeur bij een Rivierenlands bedrijf waarvan je een vacature ziet staan, meld je dan aan!

Beroep: reachtruckchauffeur

Reachtruckchauffeur Vacatures

Hieronder zie je alle vacatures voor het beroep reachtruckchauffeur. Als je niets ziet staan dan zijn er momenteel geen vacatures.

Bedrijven met een reachtruckchauffeur

Hieronder zie je alle bedrijven waar je als reachtruckchauffeur aan de slag kunt. Als je niets ziet staan dan zijn er momenteel geen bedrijven waar je als heftruckchauffeur kunt werken.

Meld je aan

Meld je aan

Ben jij op zoek naar een leuke baan en wil je snel aan de slag? De komende jaren is er veel werk te verzetten in de logistieke sector. Dus ook voor jou liggen hier volop kansen!

Meld je dus aan voor ons online platform & app. Vul onderstaand formulier in en wij maken een account voor je aan. Je vindt er alles over werken in de logistiek. Van tips over het vinden van een passende baan, nieuwsberichten over de sector, mooie evenementen tot natuurlijk relevante vacatures. Ook krijg je een contactpersoon aangewezen die jouw vragen kan beantwoorden en je kan doorverwijzen naar de juiste mensen.

Dus heb je interesse in de logistiek? Meld je aan, want bij ons ben je op de juiste plek!