In de logistiek Gelderland
search

EJLog (European Junior Logistician) mbo4-niveau

EJLog is ontwikkeld door de European Logistics Association ELA, gevestigd in Brussel. Het is de overkoepelende Europese logistieke organisatie, die zich tot doel heeft gesteld, middels het formuleren van Europese eindtermen en het instellen van een internationaal erkend logistiek certificaat, eenheid te brengen in logistieke trainingen. EJLog is bedoeld voor deelnemers op MBO niveau. Werkervaring in de logistiek is niet verplicht maar geldt wel als een belangrijk pluspunt voor succesvolle afronding.

Voor wie?

De ELA EJLog opleiding is bedoeld voor de logistieke specialist die leiding wil geven aan medewerkers op uitvoerend, operationeel niveau. Te denken valt aan functies als: customer service, leidinggevende van kleinere groepen, opslag en materiaal beheer. EJLog is bedoeld voor deelnemers op MBO niveau. Werkervaring in de logistiek is niet verplicht maar geldt wel als een belangrijk pluspunt voor succesvolle afronding.

Inhoud

  • Basics Supply Chain Concepts BSCC ** (Basisconcepten logistieke keten)
  • Core Management Skills CMS ** (Vaardigheden van kernmanagement)
  • Warehouse Management WM * (Magazijnbeheer)
  • Inventory Management IM * (Voorraadbeheer)
  • Sourcing & Procurement S&P * (Sourcing & Inkoop)
  • Production & Planning P&P* (Productieplanning)
  • Transport Management TM* (Transportbeheer)

** Verplicht * Optioneel

Examen

De EJLog opleiding wordt, nadat men geslaagd is voor alle deelexamens, afgesloten met een internationaal erkend ELA EJLog certificaat. In deze opleiding zijn 2 modules verplicht en 2 naar keuze. Nadat u geslaagd bent voor de 4 deelexamens ontvangt u van de stichting Logistieke examens (sLe) het erkend Europees ELA EJLog certificaat en heeft u recht om de titel EJLog te voeren.

Voor voorbereiding en huiswerk dien je gemiddeld 40- 50 uur per module te reserveren naast het volgen van de lessen. Afhankelijk van je vooropleiding, werkervaring of persoonlijke omstandigheden kan deze tijdsinvestering meer of minder zijn.

De EJLog opleiding kent geen toelatingseisen, het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met MBO4. Volgens Europese kwalificatie eisen EQF 4.

Meld je aan