In de logistiek Gelderland
search

Heftruck/Verkorte heftruck opleiding

Heftruck:

Een heftruck kan een gevaarlijk apparaat zijn, zeker wanneer op (grote) hoogte zware spullen worden verplaatst. Een medewerker met een heftruckcertificaat is onmisbaar om veilig en verantwoord te werken. Bij A.L.P. Opleidingen bent u verzekerd van goed opgeleide medewerkers met als gevolg een veilig, efficiënt magazijn.
De heftruck opleiding kan binnen uw bedrijf of op een A.L.P.- locatie verzorgd worden.

Wat gaat u leren?

  • Stapelen met pallets en gitterboxen
  • Alles over het last diagram
  • Leer veilig achteruitrijden met de heftruck
  • Uitgebreide slalom oefening
  • Leer ladingen op hoogte plaatsen

Heftruck Verkort Leer Traject:

Het verkorte leer traject (VLT) voor heftruck en reachtruck bestuurders is een ideale oplossing voor zeer ervaren heftruck en reachtruck chauffeurs. Vooral voor bedrijven waar meerdere chauffeurs rijden die niet gemist kunnen worden kan het VLT-traject een uitkomst zijn.

De daadwerkelijke tijd die een heftruck en reachtruck chauffeur niet kan werken tijdens de VLT cursus bedraagt slechts één uur. De cursist krijgt in voorbereiding tot het verkorte leer traject een cursusboek toegestuurd door A.L.P. opleidingen. Hierin studeert hij of zij eerst zelf op de theorie. Bij aanvang van de cursus wordt die theorie door een gecertificeerd assessor beoordeeld.
Hierna wordt de cursist beoordeeld op de praktijkvaardigheid. Door middel van oefeningen zoals de slalombaan, stapelen van pallets en gitterboxen en parkeeroefeningen wordt de praktijkvaardigheid van de cursist direct beoordeeld. De beoordelingen gebeuren altijd één op één, dus per cursist een assessor. Op deze manier kan de assessor zijn volle aandacht aan de cursist schenken. Na het met goed gevolg doorlopen van de beoordeling wordt het certificaat van de cursist direct uitgegeven. Mocht de kandidaat competenties missen dan krijgt hij alleen daarop bijscholing. Dit is geen verplichting.

De opleiding kan binnen het bedrijf of op een A.L.P.- locatie verzorgd worden.

Meld je aan