In de logistiek Gelderland
search

Planner wegtransport Advance Groep

Goede planners zorgen dat mankracht en materieel zo efficiënt mogelijk worden ingezet. Doordat de klant kritischer wordt en doorlooptijden korter worden, wordt van een planner verwacht dat hij en een goed rendement weet te halen uit de transporten en realtime kan anticiperen op afwijkingen in het transportproces.

Communicatie, planning en systeemgebruik zijn hierbij doorslaggevend voor hoge bezettingsgraden. Nu de markt en technologie zich in rap tempo door ontwikkelen, is het voor de planner de uitdaging voorop te blijven bij alle veranderingen. Deze plannersopleiding is gericht op efficiënt werken in de hedendaagse praktijk van de planner. Deze opleiding is voor (beginnende) planners en CS-medewerkers die zich professioneel willen ontwikkelen of voor medewerkers waar planning onderdeel is/wordt van de functie.

De volgende modules komen aan bod:

Persoonlijk leiderschap

U gaat aan de slag met communicatie, motiveren, inspireren, conflicthantering, klantgerichtheid, timemanagement en optioneel vreemde talen.

Branchekennis
U leert meer over verschillende wet- en regelgeving, autotechniek, modaliteiten en deelmarkten.

Business intelligence

U leert tijdens deze module de kneepjes van het vak: planner. U krijgt kennis over vervoers, account en deelplanning. U leert meer over kwaliteitsnormen, kpi’s, planningssystematiek, ketenlogistiek en de inzet van een flex schil. Ook leert u meer over de hedendaagse technologie: TMS/WMS/digitale hulpmiddelen voor chauffeurs. Daarnaast geven we inzichten over security awareness en cybercriminaliteit. Kortom: door het volgen van deze module komt u beslagen ten ijs!

Financieel inzicht

In dit onderdeel leert u rapportages analyseren om kosten te beheersen. U leert over brandstofverbruik, ziekteverzuim, bezettingsgraad, rendementsprognose, lezen van power BI charts, dossieropbouw en pre-facturatie. 

Risicomanagement

In deze module leert u vervoersrisico’s inschatten. We gaan dieper in op transportverzekeringen en impact van schadepreventie programma`s.

Aan het eind wordt een officieel examen afgenomen, waarna een certificaat wordt uitgereikt. Mbo-niveau 4 werk- en denkniveau is gewenst. De deelnemer heeft bij voorkeur werkervaring van tenminste 6 maanden in de branche, goede kennis van de terminologie van de branche en enige computerkennis.

Meld je aan