ROC Management Transport en Logistiek BOL en BBL

Tijdens de opleiding Management Transport en Logistiek maak je kennis met de twee onderstaande profielen. Naar verloop van tijd kies je een van de profielen om in af te studeren.

  • Logistiek Supervisor
  • Specialist Transport en Logistiek.
Profiel: Logistiek Supervisor

Binnen het profiel Logistiek Supervisor leer je alles over de interne logistieke processen. Denk bijvoorbeeld aan de wet-en regelgeving van het logistieke proces. Ook komen bedrijfsprocedures voor onder andere veiligheid aan bod. Tijdens de opleiding leer je hoe je de logistieke dienstverlening aanstuurt. Je leert hoe je efficiënt en kostenbewust werkt, hoe je het personeelsbeleid uitvoert en hoe je het logistieke proces steeds kan verbeteren. Als Logistiek Supervisor is het belangrijk dat je goed contact onderhoudt met collega’s. Je luistert naar hen, stelt vragen en leert van de ervaringen. Als Logistiek Supervisor ben je open en toegankelijk. Je informeert collega’s en je zorgt ervoor dat je collega’s gemotiveerd blijven.

Profiel: Specialist Transport en Logistiek

Binnen het profiel Specialist Transport en Logistiek leer je meer over economie, concurrentie binnen de markt en winstmarges. Je leert hoe je een efficiënte planning maakt. Want: hoe efficiënter processen in zijn werk gaan, hoe beter het bedrijfsresultaat. Kortom: als Specialist Transport en Logistiek ben je verantwoordelijk voor het opstellen van een optimale planning. Hierbij houd je rekening met efficiëntie (lage kosten) en effectiviteit (optimale inzet van de capaciteit). Om dit voor elkaar te krijgen, leer je om te gaan met digitale (planning)systemen. Het is ook handig als je analytisch bent ingesteld om data om te zetten in een optimale planning.

Op zoek naar een Transport & Logistiek Manager-opleiding op mbo-niveau? Kies dan voor de BOL of BBL-opleiding van ROC Rivor.

  • BOL-opleiding Management Transport en Logistiek: je volgt theorie- en praktijklessen op school en je gaat stage lopen bij een erkend leerbedrijf.
  • BBL-opleiding Management Transport en Logistiek: je hebt een baan van minimaal 20 uur per week die past bij je opleiding. Je gaat 1 dag per week naar school.

Meld je aan