In de logistiek Gelderland
search

ROC Opleiding logistiek medewerker BOL en BBL

Als Logistiek Medewerker verzamel je bestellingen en zorg je ervoor dat de klant zijn product in goede staat ontvangt. Je werkt zorgvuldig en vlot. Je bent verantwoordelijk voor heel het logistieke proces: lossen, controleren, opslaan, sorteren, stickeren en ompakken van goederen. Voorraadbeheer en het verplaatsen van goederen in het magazijn behoren ook tot je taken. Hiervoor gebruik je eventueel een heftruck. Daarnaast werk je veel samen met je collega’s om het logistieke en administratieve proces goed te laten verlopen. Soms heb je ook contact met klanten. Om mensen te informeren over de bezorgtijd, werk je met moderne (computer)apparatuur, zoals track and trace.

Tijdens de mbo-opleiding Logistiek Medewerker (niveau 2) krijg je lessen die goed aansluiten op de praktijk. Je leert over:

  • het omgaan met gevaarlijke en bederfelijke goederen
  • het bewaken van ieders veiligheid op de werkvloer
  • het besturen van een heftruck
  • het plannen van jouw logistieke werkzaamheden

ROC Rivor heeft deze opleiding ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven uit regio Rivierenland en VNO-NCW Rivierenland. Detacheerders Aldiver en STL ondersteunen bij de plaatsing van studenten bij bedrijven voor stages en leerwerkplekken.

Meld je aan