ROC Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen | niveau 4 | bol / bbl

Als Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen los je de grotere problemen op aan personenwagens en weet je niet alleen alles van motormanagementsystemen, maar ook van netwerksystemen en de elektrische aandrijving in de voertuigen. Je bent in staat om met moderne uitleesapparatuur en meetgereedschappen de meest complexe diagnoses te stellen en daarmee de voorkomende technische storingen aan de personenwagens op te lossen. Je hebt een belangrijke rol als technisch contactpersoon tussen de klant en het bedrijf, waarbij je zorgt voor een goede communicatie en een fijne klantrelatie. Je kunt klanten overtuigen van de noodzaak van bepaalde reparaties en bent servicegericht.

De opleiding

Je leert hoe je complexe mechanische en elektrotechnische storingen bij personenwagens op kunt sporen en hoe je ze op kunt lossen. Je maakt je de systeemkennis eigen, die je nodig hebt voor dit beroep. Je leert werken met meet- en andere specialistische apparatuur.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 

Persoonlijkheid

Je hebt technisch inzicht en bent geïnteresseerd in alles wat wielen heeft. Je denkt logisch en werkt nauwkeurig. Je werkt graag met je handen. Je onderhoudt, maakt, repareert of test voertuigen of producten die met voertuigen te maken hebben. Jij weet de laatste nieuwtjes en/of hoe je voertuigen nog sneller, sterker en veiliger kunt maken! Ook bewaak je de kwaliteit van het product en controleer je of het werk volgens de voorschriften wordt uitgevoerd. Omdat je veel contact hebt met klanten, moet je sociaal vaardig en flexibel zijn. De motorvoertuigenbranche is een dynamische branche. Er gebeurt veel en het is daarom een leuke en leerzame branche om in te werken. In de werkplaats is het soms knetterdruk. Maar gelukkig hou jij het hoofd altijd koel. Jij laat je niet zo snel gek maken!

 

Competenties

Van je collega’s in de werkplaats ben jij degene die het meeste contact heeft met klanten, het is dus belangrijk dat je klantgericht kunt werken. Jij hebt geen negen-tot-vijfmentaliteit, het kan namelijk maar zo zijn dat je nog op pad moet om een klant te helpen die langs de kant staat met pech. Je bent flexibel en de tevredenheid van de klant staat hoog in het vaandel bij jou. Je werkt (milieu)bewust en gaat problemen niet uit de weg. Is er een storing? Jij lost het op!

Meld je aan