In de logistiek Gelderland
search

Week van de Logistiek

Werkgevers moeten aantonen dat ze de kennis van hun heftruckchauffeurs tenminste iedere vijf jaar opfrissen. Branchebreed bestaat over de inhoud van die trainingen geen discussie. Toch vindt er ieder jaar een groot aantal ongevallen met heftrucks plaats. De huidige trainingen sluiten onvoldoende aan bij de praktijk. De oplossing: een online training in spelvorm van het bedrijf Logistic Workx.

In de praktijk hebben werkgevers te maken met veel wisselende flexkrachten. Deze werknemers hebben vaak diverse culturele achtergronden, spreken verschillende talen en zijn het Nederlands of het Engels niet altijd even goed machtig.

Daardoor neemt niet iedereen de stof even goed op en is het lastig te controleren of een nieuwe chauffeur die beschikt over een certificaat in staat is veilig te werken. Op dat moment testen of trainen kost veel tijd en geld.
Speciaal voor bedrijvenwerkgevers introduceert Logistic Workx (logisticworkx.com) uit Tilburg virtual reality heftruck- en reachtruck-simulatoren, met een geïntegreerde en complete rijopleiding, inclusief online gegamificeerde theorietraining.

Ook ervaren medewerkers hebben hierdoor meer plezier tijdens het leren. Ze doorlopen de cursus in hun eigen taal en op een zelfgekozen tijdstip en locatie. Dit betekent: op afstand trainen, individueel en niet alleen onder, maar ook buiten werktijd.

Voor meer nieuws uit Rivierenland klik hier